PUCNJAVA U NOVOM PAZARU: Šta se desilo i zašto su inspektori suspendovani?

0
1839
blank
Screenshot

Inspektori novopazarske policije Emir H. i Edib G. koji su jučer, nakon posljednjeg oružanog obračuna u tom gradu suspendovani s posla “zbog povrede radnih dužnosti”, prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, upozoravali su svoje nadređene da može doći do pucnjave.

Oni su navodno nekoliko dana ranije upozorili na muškarca, koji je takođe na javnom mjestu pretio pištoljem N. B., a koji je prekjuče upucan, ali ga je, prema navodima našeg izvora, tužilac, nakon saslušanja, pustio na slobodu.

Sagovornik portala Nova.rs iz novopazarske policije tvrdi da su oba oružana obračuna, koja su u samo tri dana potresla Novi Pazar, mogla biti spriječena, da je osumnjičeni Novopazarac ostao u pritvoru dva dana ranije.

“Taj muškarac je u sredu 16. decembra uletio u put kafić, besan što je neko parkirao automobil pred njegovom kućom. Ušao je u lokal i bez realnog povoda krenuo da maše pištoljem pred prepunim lokalnom, gdje je bilo i djece i žena. Vrijeđao je prisutne, vikao da će sve da ih polupa, a potom škljocnuo pištoljem, kada je nastala opšta pometnja u lokalu”, objašnjava izvor portala Nova.rs.

Potom je, kaže, neko pozvao policiju.

“Taj muškarac je poznat kao izvršilac više krivičnih djela, i policajci su insistirali da se on zadrži jer može doći do eskalacije sukoba. Muškarac koji je mahao pištoljem je sam došao u policiju da da izjavu. Međutim, tužilac je odbio da traži od suda da mu se odredi pritvor, jer po njegovom mišljenju nije bilo elemenata krivičnog dela. Da je odredio zadržavanje, u Novom Pazaru ne bi se dogodila ni prva, a ni druga pucnjava”, objašnjava izvor iz novopazarske policije.

Kako dalje navodi, suspendovani inspektori desetak minuta prije druge pucnjave sjedeli su u kafiću sa Nihadom B.

blank
Screenshot/YouTube/SANA

“Napadač je sačekao da njih dvojica izađu, a nekoliko minuta kasnije krenuo je da izlazi i Nihad B. Pucač je izašao i krenuo da puca na Nihada kada su dva inspektora potrčala nazad. Trčeći su obavijestili kolege da sve raspoložive snage pošalju na lokaciju gdje se dogodila pucnjava. Stigli su, žrtvu su ubacili u interventno vozilo koje je u međuvremenu stiglo, i krenuli su da obezbjeđuju mjesto zločina. Na lice mjesta ubrzo je stigao i zamjenik Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru Edis Arifović”, kaže izvor iz policije.

Kako dalje objašnjava, zamjenik tužioca je navodno krenuo da vrijeđa dva inspektora, i praktično ih je otjerao sa lica mjesta.

“Vikao je mrš odavde, vi sjedite sa kriminalcima”, kaže izvor i dodaje da su se inspektori na naređenje načelnika PU Novi Pazar sklonili sa lica mjesta.

Navodno, u prijavi koju su podnijeli protiv dvojice inspektora stoji da su oni udaljeni sa posla zbog toga što su sjedeli sa licem iz kriminogene sredine, i zbog toga što su ušli u verbalni, i, kako stoji, za malo fizički sukob sa tužiocem.

Istovremeno, pitanje zbog čega niko nije reagovao na njihova upozorenja da može doći do oružanog obračuna, ostalo je bez odgovora.

Izvor: Nova.rs