Rožajac poginuo u nesreći u tunelu Lokve, dvije osobe teško povrijeđene

0
281
blank
Foto: RTV Rožaje

Dvadesetdevetogodišnji Senad Kalač poginuo je u saobraćajnoj nesreći u tunelu Lokve na magistralnom putu Berane – Rožaje.

Nesreća se dogodila oko 18.25 sati.

Kako prenosi portal CDM, S.K. je nakon saobraćajne nesreće davao znake života i transportovan je u Opštu bolnicu u Beranama. Međutim, i pored napora ljekara on je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći preminuo u 20:05 sati.

Društvenim mrežama kruži uznemirujući snimak na kojem se vidi kako se građani mole pripadnike beranske Hitne pomoći da prevezu u bolnicu osobu koja je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Na objavljenom snimku, čuje se kako okupljeni građani zamjeraju vozaču beranske Hitne pomoći što ne preveze do bolnice osobu koja je u udesu preminula na licu mjesta. Iz Hitne pomoći su saopćili da je zbog pritiska okupljenih, policija vozila preminulog do bolnice, te da to nije praksa.

“Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u tunelu Lokve na magistralnom putu Berane-Rožaje i snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavještava javnost da je na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao ljekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane odradivši i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu”, navodi se u saopćenju Hitne pomoći dostavljene medijima.

Naglašavaju da je vozilo Hitne pomoći na mjesto nesreće stiglo na vrijeme a pod pritiskom prisutnih, policija je prevezla lice kome je konstatovana smrt, što je u suprotnosti sa ustaljenom praksom da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i nadležnog tužioca.

Iz OKC-a je saopšteno da je S.K. preminuo u beranskoj bolnici.

Kako je saopćeno iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije (OKC), u udesu su teško povrijeđene još dvije osobe.

Istraga je u toku.