Rožaje / Sudija pomirio daidžu i sestrića

0
1541
blank

Rožajci Semir Hodžić (28) i njegov daidža Izet Mujević (53), optuženi za vatreni obračun u Rožajama u septembru prošle godine, pomirili su se juče u Višem sudu u Bijelom Polju, nakon predloga i insistiranja sudije Vukomira Boškovića.

Obojica su optuženi za pokušaj ubistva industrijskoj zoni Zeleni u Rožajama.

U sudnici su juče pružili ruku jedan drugom, pristajući na pomirenje.

Hodžić i Mujević su u sudnici tvrdili da nisu počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret. Hodžić je rekao da je pucao, ali ne da ubije nekog, već iz straha. Njegov daiđa tvrdio je da uopšte nije pucao.

Prema optužnici Hodžić je 9. septembra prošle godine u naselju Zeleni, dok se nalazio u radnji Auto projekt, vlasništvo svog oca Rešada, pokušao da ubije Izeta Mujevića, zbog ranije netrpeljivih odnosa i duga između njihove braće.

Tužilaštvo ga tereti da je iz pištolja “Glok” ispalio više hitaca u Mujevićevom pravcu, i pogodio ga je u predjelu stomaka.

Izet Mujević je nakon toga ispalio više hitaca u pravcu Hodžića, ali ga projektili nisu pogodili.

Svjedok Senad Mujević ispričao je da je tog dana sa stricem Izetom otišao do njegove radnje da vide neki automobil.

Primijetio je optuženog i njegovog brata Alisa Hodžića da prilaze džipom i pitao strica da li su to oni.

“Potom sam začuo pucnje, ali nisam vidio ko je pucao. Tada mi je prišao stric i rekao da su ga ranili”, ispričao je Senad Mujević.

Za Semirovog brata Alisa Mujevićeva odbrana je tvrdila da je u Belgiji uhvaćen sa 60 kilograma heroina, dok je Hodžićeva odbrana kazala da to nije tačno.

Suđenje se nastavlja danas, kada će se o povredama izjasniti vještak sudske medicine dr. Nemanja Radojević.