Sjenica / Uskoro iskopavanja kod Štavlja u potrazi za masovnom grobnicom

0
651
blank
Foto: AFP

Direktor Instituta za sudsku medicinu Kosova Arsim Grdžaljiu najavio je iskopavanja u blizini Štavlja kod Sjenice s ciljem pronalaska tijela preminulih tokom rata 1999. godine.

On je, kako prenosi KosSev, rekao da će se pored nastavka iskopavanja na lokaciji Kiževak kod Raške, kopati na tri lokacije na Kosovu, ali i kod Sjenice.

“Posle Kiževka, planiramo da pristupimo Štavlju, a nadam se da će u međuvremenu biti razrađena još jedna lokacija. Nećemo se zaustaviti dok ne obavimo neophodne radove i iskopavanja”, izjavio je Grdžaliju.

On je dodao da je Institut u stalnom kontaktu sa kosovskim tužilaštvom za ratne zločine i policijom, kao i da, prije nego što pristupe lokacijama, vrše istrage.

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović prošle godine je najavio da će, po zahtjevu Kosova, biti istražene tri lokacije na teritoriji Srbije, među kojima su Štavalj i Kiževak.

“Sljedeća lokacija je Kozarevo, koje se nalazi između Raške i Novog Pazara. To su informacije koje smo dobili od Prištine i prihvatili da ih provjerimo”, rekao je Odalović.

Izvor: Radiostoplus.com