Škola u Trnavi osmi put na meti lopova

0
685
blank
Screenshot

Nepoznati provalnici prije nekoliko dana iz Osnovne škole “Đura Jakšić” u Trnavi ukrali su kompjuter, dva mikroskopa i mnogo sitnog inventara, saznaje radio Sto plus.

Direktor ove obrazovne ustanove Ramo Koca rekao je radiju Sto plus da su oni razbili jedan od prozora učionice, te preko nje došli do hodnika koji vezuje zbornicu i kancelarije pedagoga i šefa računovodstva.

“Osim što su obili vrata svih ovih prostorija, oni su obili sve nastavničke ormare, metalnu kasu, ukrali nov kompjuter koji smo pre par meseci dobili od Ministarstva prosvete, dva mikroskopa i niz sitnog inventara koji im je došao do ruke, od nalliv pera do učeničkih radova. Vrednost ove štete iznosi preko 50.000 dinara, ne računajući da nastavnički ormari i pored popravke ne mogu više nikada biti isti“, rekao je Koca.

On je istakao da su se prema snimcima video nadzora, koji je proslijeđen policiji, provalnici u školi zadržali preko sat i po vremena.

“Policija je obavila uviđaj, uzela video materijal, a do sada nismo obaviješteni i da su provalnici pronađeni“, rekao je Koca.

Ova škola je osmi put na meti lopova i vandala, koji su pre nekoliko godina ukrali 14 računara iz kabineta informatike i drugu vrednu imovinu, uništili stolariju i demolirali objekat.

Školu pohađaju uglavnom deca sa padina Rogozne, a izgrađena je još davne 1928. godine.