Službenik MUP-a Crne Gore Emir Kuč osuđen na tri mjeseca zatvora zbog zlostavljanja šefice

0
78
blank

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Emir Kuč je osuđen zbog krivičnog djela zlostavljanje na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca.

“Navedeno krivično djelo je izvršio na štetu Milanke Baković, njegove pretpostavljene, kada ju je verbalno vrijeđao i zadao udarac otvorenim dlanom u predjelu desne strane glave i više udaraca nogama u predjelu tijela, vrijeđajući tako njeno ljudsko dostojanstvo, usljed čega su kod oštećene nastupile lake tjelesne povrede i psihička reakcija na težak stres”, navela je sudija portparol Ivana Becić.

Protiv navedene presude branilac okrivljenog je izjavio žalbu, koja je od strane Višeg suda u Podgorici uvažena i prvostepena presuda preinačena u dijelu odluke o kazni.

Viši sud u Podgorici je našao da je činjenično stanje pravilno i potpuno utvrđeno, na koje je pravilno primijenjeno materijalno pravo, konstatujući da su se u radnjama okrivljenog stekla sva subjektivna i objektivna obilježja bića krivičnog djela.

“Prilikom odmjeravanja kazne, drugostepeni sud je cijenio da na strani okrivljenog stoje brojne olakšavajuće okolnosti, zbog čega je preinačio prvostepenu presudu u dijelu odluke o kazni i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. Viši sud u Podgorici je cijenio da je ova kazna srazmjerna težini učinjenog krivičnog djela, okolnostima pod kojima je isto izvršeno i krivici okrivljenog, te da predstavlja onu mjeru kojom će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja”, ističe Becić.

Izvor: CdM