Snimljen novi napad pasa lutalica u Novom Pazaru: Nasrnuli na čovjeka koji se vraćao od ljekara

0
287
blank
Foto: Screenshot/Freepik

Prema procjeni ljekara trudnica iz Novog Pazara koju su napali psi u stabilnom je stanju. Žena je istakla da je samo vrištanjem uspjela da dozove pomoć i odbrani se od petnaestak pasa. Na istom mjestu gdje je napadnuta trudnica kamere su zabilježile i napad pasa na čovjeka koji se vraćao sa pregleda.

“Uplašila sam se za bebu najviše, samo da bebu spasem mi je bilo u glavi. Šok sam doživela, samo da sačuvam stomak. Bilo ih je oko petnaestak, tri velika i ostalo su bila manja. Jedan me je ujeo za jednu nogu, dok sam krenula da se odbranim, drugi me je ujeo za drugu nogu. Počela sam da vrištim, došli su momci i razbježali su se psi”, kaže trudnica.

Slučaj je prijavljen komunalnoj miliciji, a Bojan Milić, pripadnik ove jedinice kaže da građani moraju da shvate da pasa ima na dosta mjesta i da ne mogu da se lociraju svuda.

“Apelujem građane da prijavljuju sve pse lutalice nama i gradskoj čistoći kako bismo riješili ovaj problem u gradu”, ističe Milić.

Na desetine lutalica šeta oko bolničkih zgrada, a kamere “Prve” TV zabilježile su i napad pasa na čovjeka, koji se vraćao sa pregleda.

Kako se jasno vidi na snimku nekoliko pasa zaletjelo se na muškarca koji je prolazio bolničkim dvorištem. Uplašen čovjek pokušao je da se od njih odbrani mlatarajući nogama, ali su se psi razbježali tek kada je odjeknuo pucanj petardi.

Iskusne komšije u ovom kraju znaju da je to jedini način da se odbije napad pasa, a ovaj nesrećni čovjek nije prvi koga na taj način spasavaju.

“Kuća mi je tu. Po celu noć ih jurimo, tu laju, juče je naišla žena sa detetom, jedva se odbranila. Bilo ih je desetak. Dugo se to dešava”, kaže mještanin Budumir Nedeljković za “Prvu” Tv.

Kako ističu sa “Prve” Novi Pazar nema Zoo higijenu, a za saniranje ovog probolema uprava grada i Javno komunalno preduzeće angažovali su privatnu firmu iz Vrnjačke banje.