Tutin / Policija zbog prijava protiv Sabra intervenisala oko 300 puta, mještani očekivali tragediju

0
3719
blank
Foto: Facebook

Damir Tiganj (20) osumnjičen je da je u subotu popodne nožem ubio svog oca Sabra (46) ispred porodične kuće u selu Pope, nadomak Tutina. Ubica je poslije zločina pobjegao, a policija je pomno češljala okolinu, pa čak i granicu sa Crnom Gorom i mladić je oko 13 sati danas uhapšen!

Do porodične tragedije došlo je u subotu oko 14 sati, kada je Sabro zlostavljao svoju suprugu, Damirovu majku.

“Sabro se, vjerovatno pijan, jašući konja zaleteo ka supruzi Zehri, koja se u posljednjem trenutku sklonila i izbjegla udarac životinje koja je gotovo u galopu išla ka njoj. To je video Damir, koji se, želeći da stane u zaštitu majke, sukobio verbalno, a potom i fizički sa ocem”, priča izvor “Blica” iz policije.

Policija je zbog prijava protiv Sabra u selu intervenisala oko 300 puta

Nakon kratke prepirke i razmene udaraca, mladić je utrčao u kuću i zgrabio nož.

“Noseći nož, istrčao je iz doma i zaleteo se na oca. Usledila je borba, rvanje i valjanje po dvorištu, dok su nesrećna Zehra i još jedna rođaka sve to nemoćno posmatrale i zapomagale. U jednom trenutku, Damir je nožem posekao Sabra po vratu i bukvalno mu prerezao grkljan”, dodaje izvor.

Vidjevši oca kako obilno krvari i ubrzo umire, Damir je pobegao iz sela i od tad mu se gubio svaki trag, sve do danas.

Policija je sumnjala da će mladić pokušati ilegalnim putem da pređe granicu i pobegne u Crnu Goru, pa je u potragu za njim bila uključena i granična policija.

Iako se radi o tragediji kakvu mještani Popa ne pamte, ipak u razgovoru za “Blic” kažu da se tako nešto moglo očekivati, da su odnosi u toj porodici godinama poremećeni i to najviše zbog toga što je Sabro imao problema sa alkoholom.

“Gotovo da nije bilo dana kada nije bio pijan, godinama je maltretirao ukućane, Zehru i Damira, koje je znao da napadne i kada je trijezan, i to zato što nema ništa da popije. Pravio je probleme i ostalima u selu, išao je od kuće do kuće i tražio rakiju, pa bi vrijeđao komšije koje mu ne bi dale ništa da popije. Policija je zbog njega često posećivala naše selo”, priča jedan od mještana sela Pope.

Prema nezvaničnim podacima, policija je zbog prijava protiv Sabra u selu intervenisala oko 300 puta, ali su se te intervencije uglavnom svodile na opomene ili odvođenje do stanice na trežnjenje.

“Nažalost, njegovim stopama je krenuo i Damir. I on je mlad počeo da se opija, ušao je u sukob sa zakonom, hapšen je zbog krađa, nasilničkog ponašanja, a jednom i zbog podmetanja požara. Žao mi je Zehre, koja nije imala snage da se izbori sa problematičnim mužem i makar izvede sina na pravi put”, kažu mještani ovog sela kraj Tutina.

Malo vjerovatno da se radi o samoodbrani

Iako još uvijek nije poznato kako će ovo djelo nadležno tužilaštvo kvalifikovati, izvor u policiji kaže da gotovo ne postoje šanse da se radi o samoodbrani.

“Prema dosadašnjim saznanjima, Damir je sa namjerom ušao u kuću, uzeo nož i nasrnuo na Sabra”, priča izvor upućen u istragu.