Udes u tunelu Lokve: Beranac svjesno ugrozio saobraćaj i živote ljudi

0
303
blank
Foto: RTV Rožaje

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog A.C. iz Berana zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu Berane – Rožaje u tunelu Lokve, u kojoj su stradale dvije osobe, a jedna je povrijeđena.

U udesu, koji se tunelu Lokve dogodio 5. januara, poginuo je Senad Kalač (29) iz Rožaja, koji je je upravljao automobilom. Petnaest dana kasnije u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) povredama je podlegao Alen Cikotić iz Berana, suvozač u automobilu.

U optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Beranama, navodi se da je okrivljeni A.C. 5. januara, oko 18:25 sati, u tunelu Lokve, upravljajući putničkim motornim vozilom marke Golf V, u smjeru od Rožaja prema Beranama, suprotno odredbama Zakona o bezbjednosti u saobraćaju, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi.

On se, kako se navodi, van naselja kretao brzinom oko 60 km/h, koja je za oko 10 km/h veća od dozvoljene, pritom vozeći suprotnom trakom.

“A.C. se nije kretao desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja na putu sa asvaltnim kolovozom namijenjenim za dvosmjerni saobraćaj vozila na kom su kolovozne trake razdvojene uzdužnom neisprekidanom linijom, prešao na lijevu kolovoznu traku, nakon čega je čeonom lijevom i središnjom stranom svog vozila udario u čeonu lijevu i središnju stranu putničkog motornog vozila Audi A3, kojim je iz pravca Berana upravljao oštećeni S.K, kod kojeg je nastupila smrt”, navedeno je u optužnici.

Cikotić, koji je bio suvozač u Golf V, zadobio je teške tjelesne povrede od kojih je preminuo 20. januara.

U optužnici se konstatuje da je osumnjičeni A.C. bio svjestan da nepropisnom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i izazvati posljedice “za koju je olako držao da neće nastupiti ili da će je moći spiječiti”.

“U odnosu na težu posljedicu smrti oštećenih S.K. i A.C. takođe postupao sa svjesnim nehatom”, navodi se u optužnici.

Osumnjičenom A.C. je odmah nakon udesa određen pritvor.

Izvor: Pobjeda.me