Uhapšen još jedan Novopazarac zbog utaje poreza

0
286
blank

U zajedničkoj akciji nadležnog tužilaštva, Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je Novopazarac zbog sumnje da je utajio porez od preko 24,7 miliona dinara, saopćila je danas Poreska uprava.

On se sumnjiči da je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica privrednog subjekta, u posljednje dve godine, knjiženjem lažnih faktura uvećavao troškove poslovanja, te na taj način izbjegao plaćanje poreza na dobit.

Takođe, na osnovu lažnih faktura, vršio je plaćanja privrednom subjektu iz Kosovske Mitrovice, čije je odgovorno lice podizalo gotov novac i preko dva posrednika, ga vraćalo njemu.

“Na taj način, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na prihode od kapitala u iznosu od preko 29,1 milion dinara, čime je izvršeno krivično delo poreske utaje i oštećen budžet Srbije za više od 53,9 miliona dinara”, saopštila je Poreska uprava.

Krivična prijava podnijeta je i protiv odgovornog lica privrednog subjekta iz Novog Pazara koje je, kako se sumnja, potpisvalo lažne račune na osnovu kojih je uhapšeni vršio knjiženja.

Ovo je druga akcija zbog utaje poreza i pranja novca u Novom Pazaru u posljednja dva dana, pošto su u četvrtak uhapšena dvojica muškaraca iz ovog grada zbog sumnje da su stekli protivpravnu imovinsku korist od milijardu i po dinara i utajili 746 miliona dinara poreza.

Izvor: Radiostoplus.com