Uhapšena trojica zbog višemilionske prevare, među njima i Novopazarac

0
768
blank

Čelnici firme “Kupi povljno“ M. S. (34) i S. Ć. (34), iz Beograda, kao i njihov saradnik E. Z. (44) iz Novog Pazara, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u obavljanju privredne djelatnosti, saopćio je jučer MUP Srbije.

Akcija su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a uhapšeni se sumnjiče da su oštetili nekoliko privrednih društava.

MUP je saopćio da se sumnja da je M. S. kao odgovorno lice PD “Kupi povoljno” iz Beograda, “u periodu od 21. septembra 2019. do 4. januara 2020. godine, preko S. Ć. kao saizvršioca i neformalnog zastupnika tog preduzeća, dovodio u zabludu zaposlene u nekoliko privrednih društava i od njih u više navrata preuzimao robu široke namjene, a izdavao im menice koje nisu bile naplative“.

“Preuzetu robu je, kako se sumnja, prodao, lažno prikazavši da je ista roba prodata PD ‘BBM Tim’, čije je odgovorno lice E. Z, koji se sumnjiči da je pomogao u izvršenju krivičnog djela”, naveo je MUP Srbije, napominjući i da se procjenjuje da su “osumnjičeni sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 13.196.104 dinara, i oštetili nekoliko privrednih društava za navedeni iznos“.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Indeksonline.rs