Uhapšeni Brodarevac i Bjelopoljac: Policija u autu pronašla arsenal oružja

0
904

Senad Planić (45) iz Brodareva i Bjelopoljac Đ. Šećković (24) uhapšeni su sinoć na granici između Bijelog Polja i Pljevalja.

Iz Uprave policije Vijestima je rečeno da su bjelopoljski policajci, postupajući po operativnim saznanjima, kontrolisali automobil u kom su bili Planić i Šećković.

“I pronašli pušku marke ‘Baikal’ kalibra 12mm, kao i dvije puške marke ‘Zastava’ kalibra 12mm koje su oduzeli”.

“Operativna saznanja su ukazivala na to da se lice S.P. potražuje od strane Republike Srbije zbog izvršenja nekoliko krivičnih djela.

Posredstvom Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju, Uprava granične policije Republike Srbije je graničnoj policiji u Bijelom Polju dostavila provjere za S.P. te se došlo do saznanja da je za njim raspisana nacionalna potraga u Republici Srbiji zbog sumnje da je izvršio četiri krivična djela na toj teritoriji”, rečeno je iz UP.

Pojasnili su da je Planić uhapšen i da su protiv njega podnijete dvije prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima – neprijavljivanje boravka i nezakoniti boravak.

“Njega je Sud za prekršaje kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura i za njega će biti donijeto rješenje o otkazu boravka u Crnoj Gori i on je predat graničnoj policiji Republike Srbije na Graničnom prelazu Gostun.

Takođe, operativnom obradom policija je došla do saznanja da je S.P. privremeno koristio za stanovanje objekat u mjestu Stožer u Bijelom Polju vlasništvo Đ.Š.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršen je pretres ovog objekta kojom prilikom je bjelopoljska policija pronašla 18 patrona lovačke municije kalibra 12 mm i 17 komada bojeve municije kalibra 7.9 mm.

Sa svim navedenim je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji djela”, kazali su iz UP.

Izvor: Vijesti.me