Uhapšeni Novopazarci zbog utaje više od šest miliona EUR poreza i pranja novca

0
334
blank

Policija je uhapsila dvije osobe iz Novog Pazara, osumnjičene da su kao dio kriminalne grupe stekli protivpravnu imovinsku korist od 1,5 milijardi dinara i utajili 746 miliona dinara poreza.

Uhapšen je O.K. (59), odgovorno lice preduzeća “Oki NP gradnja” zbog sumnje da je izvršio krivična djela poreska utaja i pranje novca, kao i S.K. (53), odgovorno lice preduzeća “Hana 20” osumnjičenog za krivična djela poreska utaja u pomaganju i pranje novca.

Krivična prijava zbog sumnje na pranje novca podnijeta je protiv još četiri osobe, odgovornih lica preduzeća “Bojan promet” iz Kosovske Mitrovice, “Dušan kop” iz Erdeča i “Dušan kop gradnja” iz Kragujevca i jednog auto-placa u Kragujevcu i odgovornog lica preduzeća “Duško Kuburić” iz Loznice.

Sumnja se da je O.K. od 2020. do 2022. godine, u cilju izbjegavanja poreza na dobit i na prihod, u dogovoru s odgovornim licima pomenutih preduzeća primio veći broj fiktivnih računa za usluge koje nisu izvršene.

Policija je do sada su u vezi sa krivičnim djelima te kriminalne grupe podnijela šest krivičnih prijava protiv 16 osoba zbog sumnje da su izvršile veći broj krivičnih djela poreska utaja i pranje novca.

Osumnjičenom O.K. određeno je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok je S.K, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Radiostoplus.com