Umrla žena iz Sjenice koja je pala sa sedmog sprata zgrade Ministarstva odbrane

0
479
blank
Screenshot: Google maps

Ministarstvo odbrane saopćilo je da je 59-godišnja čistačica S.S (59), koja je danas prilikom obavljanja svojih radnih dužnosti doživela nesreću padom sa sedmog sprata zgrade u Birčaninovoj ulici, podlegla povredama.

“Uprkos izuzetnom zalaganju i posvećenosti ljekara Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, život naše koleginice, nije sačuvan. Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici pokojne S.S”, stoji u saopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, S.S je prilikom radova na redovnom higijenskom održavanju zgrade Ministarstva odbrane u Birčaninovoj broj 5, jutros oko 10 časova, pala kroz prozor sa sedmog sprata na plato u nivou prvog sprata.

Ekipa Hitne pomoći odmah je prevezla teško povrijeđenu radnicu u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, a direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac rekao je za N1 da je žena dovezena u teškom stanju.

S.S. je, kako navode iz Ministarstva odbrane, rođena 25. marta 1964. godine u Sjenici, a na službi u Vojsci Srbije bila je od 3. februara 1988. godine.

Izvor: N1