UŽAS U PAZARU: Građani se provlačili kroz grmlje da bi slikali poginule mladiće

0
1059

Stravična saobraćajna nesreća koja se dogodila sinoć u naselju Lukare nadomak Novog Pazara na magistralnom putu ka Crnoj Gori, u kojoj su život izgubila četiri mladića iz ovog mjesta a jedna žena teže povređena, šokirala je građane Novog Pazara, ali i celu zemlju.

Ono što je još više šokiralo građane jeste i podatak da su mještani, ali i ljudi koji su se našli na licu mjesta, fotografisali zgnječena tijela u automobilima i te fotografije nakon toga širili društvenim mrežama.

Tako su neke od tih fotografija i završile na pojedinim lokalnim, ali i portalima širom zemlje.

blank
Foto: indeksonline.rs

Policija koja ke obezbjeđivala mjesto uviđaja, trakama je zagradila dio puta na kojem se desila nesreća, ali nesavjesni građani su preko okolnih livada došli do grmlja i drveća do same nesreće ne bi li fotografisali i snimali ovu nesreću.

“Lukare se treslo od smijeha, smijali smo se u lokalnoj kafečajnici, kada se zatvorio lokal zbog kovid mera, momci su otišli da se provozaju i eto, ubrzo zatim, Lukare se našlo u vriski i plaču. Ono što me još više boli, jeste i to da je neko prišao i slikao naše preminule drugove zarad lajkova i rasta na društvenim mrežama ” rekao je za portal Nova.rs jedan od drugova poginulih mladića iz Novog Pazara.

blank

Apel, građanima da prestanu sa dijeljenjem fotografija i video snimaka ubrzo se proširio društvenim mrežama a apelovali su vjerski autoriteti iz ovog grada, novinari i istaknuti aktivisti iz ovog grada.

Danas je na teritoriji grada Novog Pazara proglašen je Dan žalosti, povodom tragične smrti sugrađana u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć, pa je tako i današnja posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića skraćena.

Izvor: Nova.rs