Vršnjačko nasilje u Novom Pazaru: Mehmeda (14) napala grupa dječaka, polomili mu jagodičnu kost i vilicu

0
258
blank

Novopazarska policija podnijeće krivične prijave protiv petorice petnaestogodišnjaka zbog sumnje da su u nedjelju popodne pretukli godinu dana mlađeg dječaka, saopćila je Policijska uprava.

Oni će, po nalogu Višeg tužilaštva, podnijeti krivične prijave protiv dvojice dječaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška telesna povreda, a protiv trojice zbog učestvovanja u tuči, prenosi radio Sto plus.

U tuči je učestvovao i jedan trinaestogodišnjak, a prema saopćenju policije do tuče je došlo u dvorištu jedne osnovne škole, nakon svađe. O događaju je obaviješten i Centar za socijalni rad.

Pretučeni dječak ima povrede jagodične kosti i vilice, a nakon hirurške intervencije u novopazarskoj Opštoj bolnici, pušten je na kućno liječenje.

Njegov otac rekao je pojedinim medijima da je napadnut dok je, nakon odgledane košarkaše utakmice u Osnovnoj školi “Meša Selimović”, u blizini te obrazovne ustanove čekao taksi da se vrati kući.

Prema njegovim riječima, jedan od napadača je njegovog sina upitao “Šta gledaš?”, nakon čega su počeli da ga tuku.

Iz Osnovne škole “Meša Selimović” kazali su da u tuči nisu učestvovali njihovi učenici, već dječaci koji su bili u publici na košarkaškoj utakmici koja je odigrana u fiskulturnoj sali te obrazovne ustanove.

Dodali su i da organizacija utakmice nije u njihovoj ingerenciji, jer oni salu daju samo na korišćenje sportskim kolektivima.

Izrazili su žaljenje što je došlo do incidenta i poručili da su snimke sa video nadzora dostavili policiji.

Izvor: Radiostoplus.com