Za pokušaj pljačke pumpe u Novom Pazaru osuđen na tri godine zatvora

0
457
blank
Foto: Pixabay

Više tužilaštvo u Novom Pazaru sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog djela sa Hamzom G. (19) na osnovu kojeg je on osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja pljačke benzinske pumpe 29. aprila, saznaje radio Sto plus.

Sporazum, kojim je Hamza G. priznao izvršenje krivičnog djela razbojništvo u pokušaju u sazivršilaštvu, prihvatio je i Viši sud u Novom Pazaru poslije čega je postao pravnosnažan.

Za to krivično djelo osuđen je na tri godine zatvora, ali mu je opozvana uslovna kazna zatvora od šest mjeseci, koju je u martu dobio zbog nasilja u porodici, pa mu je utvrđena jedinstvena kazna od tri godine i tri mjeseca zatvora.

Pored toga, izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja od alkohola.

Hamza G. priznao je da je sa maloljetnikom (17) pokušao da opljačka benzinsku pumpu na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, u naselju Postenje.

Kako je radnik pumpe odbio da im preda novac, Hamza G. ga je fizički napao, a maloljetnik nekoliko puta ubo nožem, koji mu je prethodno Hamza dao.

Zbog učestvovanja u pokušaju pljačke i napada na radnika pumpe, maloljetniku je određen smještaj u vaspitno-popravni dom u trajanju do četiri godine.

Izvor: Radiostoplus.com