Završen dokazni postupak za ubistvo kod Sjenice 2017. godine

0
1186
blank
Foto: Privatna arhiva

Pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je okončan dokazni postupak u suđenju Senadu (38) i Muberi (36) Muhović, optuženim da su u junu 2017. godine u selu Ponorac kod Sjenice ubili Anela Papića (32).

Postupajući sudija je iznošenje završnih riječi zakazao za 24. septembar, nakon čega će biti donijeta prvostepena presuda, prenosi portal radija Sto plus.

Supružnici se terete da su 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u atar sela Ponorac, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom.

Sumnja se da su ga nakon toga odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale. Telo Papića pronađeno je dan kasnije, a supružnici su u međuvremenu pobjegli u Njemačku, gdje su godinama živjeli.

Iz te zemlje su poručivali da nisu ubili Papića, a uhapšeni su desetak dana kasnije, na graničnom prijelazu Horgoš, prilikom povratka u Srbiju.

Senad je prilikom suđenja iznio svoju odbranu, tvrdeći da nije ubio Papića, da ne zna ko je on i da ga nikada nije vidio, dok se njegova supruga sve vrijeme branila ćutanjem.

Izvor: Radiostoplus.com