Zbog koruptivnih djela u Kraljevu počelo suđenje Sabiri Hadžiavdić

0
1022
blank
Foto: ppmedia.rs/IZuS

Pred sudijom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u četvrtak je održano suđenje direktorici Centra za socijalni rad iz Prijepolja Sabiri Hadživadić, saznaje portal PP Media.

Hadžiavdićevoj su zajedno sa još jednom službenicom te ustanove, inspektori lisice na ruke stavili polovinom januara prošle godine, međutimu pritvoru je ostala desetak dana, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Tužilaštvo u Kraljevu Sabiru tereti zbog koruptivnih radnji vezanih za nabavku novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu djecu, preplaćenih računa za kupovinu stolarije za prostorije koje koristi Centar, i izradu Akta o proceni rizika i obezbeđenju lica i imovine.

blank
Foto: SANA

Imenovanje Sabire Hadžiavdić na direktorsko mjesto u Centru za socijalni rad od samog starta pratile su nepravilnosti. Viši sud iz Užica je, rješavajući po tužbi Radmile Pjanović, poništio rješenje SO u Prijepolju kojim je Sabira imenovana za direktora ovdašnjeg Centra za socijalni rad, a presudu je potrdio Apelacioni sud iz Kragujevca.

Uprkos sudskoj odluci koalicona vlast odbila je da presudu sprovede u djelo. Da apsurd bude veći Sabira Hadžiavdić imenovana je za sekretara Opštinske izborne komisije.

Ostaje nejasno kako će neko kome se sudi zbog koruptivnih djela, štititi zakon i starati se da izborne radnje proteknu u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Izvor: PP Media