Azra Spahić nije bila samo mlada doktorica, već i umjetnica osebujnog talenta

0
489
blank
Foto: posjeti.ba

Azra Spahić, mlada doktorica iz Bihaća, koju je divljačkom vožnjom sinoć na Marijin Dvoru ubio Armin Berberović je pored svoje profesije također bila izuzetno nadarena i talentovana umjetnica.

Svoj talent je prezentirala prije nekoliko godina u intervjuu koji je objavio turističko-informativni portal Posjeti.ba. koji vodi Udruženje za unapređenje održivog razvoja turizma, očuvanje tradicije i kulture “Mapa kulture”.

Nakon sinoćnje tragedije oglasili su se na Facebooku.

“Svaki put kada se ugasi jedan mladi život teško nam bude. Njena umjetnička priča je za nas bila posebna. Imala je taj talent koji se na prvu naprosto uklapao u Mapu kulture. Ta prva slika portreta Morgana Freemana je nešto sto je ostavilo njen pečat na nas.

blank
Foto: posjeti.ba

Nakon toga smo odlučili da je prezentujemo našim pratiocima. Kao što kaže naslov, svoju priču o crtanju nije započela na putovanju, koja je voljela kako nam reče, ali je, nažalost , nesavjesna vožnja u alkoholiziranom stanju tu priču na ovom svijetu završila upravo na putovanju ka odredištu na koje nije došla. Kao što ni studentice Filozofskog fakulteta Selma i Edita, Hava i drugi naši sugrađani zbog nesavjesne vožnje nisu stigli na svoja odredišta. Neka im je rahmet duši svima.

Ne, nije naše da sudimo, ali apelujemo da se prilikom sjedanja za volan poštuju saobraćajni propisi.

blank
Foto: posjeti.ba

Neka ti je laka zemlja bosanska Azra”, objavili su iz udruženja i podijelili intervju sa njihove stranice.

Podsjećamo, Armin Berberović koji je sinoć udario tri pješakinje ubivši Azru Spahić je vozio bez položenog vozačkog ispita, sa 0.41 promila u alkohola u krvi, te je od ranije poznat sarajevskog policiji po brojnim prekršajima.

blank
Foto: posjeti.ba