BiH sprema crnu listu: Nepoželjni Šešelj, Stamenkovski, Vulin i Marić?

0
820

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, pišu Večernje novosti.

Prema inforamcijama lista, na spisku bi mogli da budu ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsjednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, kao i poslovni ljudi, historičari, književnici, novinari među kojima i urednik televizije “Happy” Milomir Marić.

List piše da je Mektićev mandat na izmaku i da on sada nastoji da što prije formrmalizuje spisak kako bi dokument stupio na snagu prije formiranja novog Savjeta ministara BiH.

Novosti podsjećaju da je Mektić sastavljao listu nepoželjnih građana Rusije na kojoj su se našli pisac Zahar Prilepin i osnivač moto klub “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldostanov.

Nedavno je i Crna Gora nepoželjne proglasila akademika Matiju Bećkovića, istoričre Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, kao i profesor prava Dejana Mirovića koji su trebali da govore na akademiji povodm obilježavanja stote godišnjice ujedinjenja Srbije i Crne Gore 1918. godine, pišu Večernje novosti.