Bosanac (75) šeta po snijegu u gaćama: Ljudi misle da je bolestan, a on kaže da je boravkom u Sjenici za sva vremena pobijedio zimu

0
1059
blank
Screenshot

Iako se Vitez u Bosni jučer probudio na 14 stepeni ispod nule i pod snijegom, to nije obeshrabrilo Blaška Andrića (75) da, kao i svakog drugog dana prošeta po gradu, što možda i ne bi bilo tako čudno da on i po ovoj hladnoći u šetnju nije krenuo kao da je napolju ljeto, odejven samo u majicu i kratke pantalone.

Prošetao je pored viteške pijace i sve prisutne prodavce i posjetioce ostavio u nevjerici. Mnogi od njih pomislili su da je riječ o bolesnom čovjeku, prenosi portal Flash.ba.

Ipak, sve ih je razuverio. Blaško kaže da je to njegov stil života i da bez obzira na niske temperature dnevno prelazi između 10 i 15 kilometara. Naravno, odeven samo u majicu i kratke pantalone, iako je zima.

Kako je objasnio, imunitet na zimu stekao je jednom prilikom kad je u Sjenici prepješačio 25 kilometara na temperaturi od -31 stepen. Kad je stigao kući, okupao se u hladnoj vodi i više nikada nije osetio hladnoću.

Iako će mnogi pomisliti da je šašav, Blaško kaže da će u tom slučaju i on tako reagovati na druge.

Pogledajte video: