Crnogorsku mafiju proteruju s Jahorine zbog Tamare Zvicer

0
733
blank
Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

U policijskoj akciji koja je sinoć izvedena na Jahorini, o kojoj pišu svi mediji u regionu, uhapšeni su pripadnici i “škaljarskog” i “kavačkog” klana.

Kako Nova.rs saznaje od izvora iz istrage ovog slučaja, policija sumnja da se pripremao novi obračun između pripadnika ove dve grupe, kao i da je centralna figura mogućeg sukoba bila Tamara Zvicer, supruga vođe “kavačkog” klana Radoja Zvicera, koja je s decom boravila na Jahorini.

Kako saznaje Nova.rs, uhapšena su trojica “škaljaraca” i nekoliko pripadnika suparničkog “kavačkog” klana za koje se preptostavlja da su bili obezbjeđenje Tamari Zvicer i njenoj djeci.

blank
Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Izvor portala otkriva da je MUP Republike Srpske spriječio obračun koji je mogao da se dogodi između dva crnogorska klana.

“Činjenica da je na zimovanju već nedjelju dana boravila Tamara Zvicer sa djecom, kao i da su primjećeni pripadnici suparničkog klana s kojim su u sukobu, policija nije gubila vrijeme, već ih je sve privela, a u narednim satima verovatno je da će svi biti proterani iz zemlje”.

Podsetimo, Tamara Zvicer je supruga vođe “kavačkog” klana koji je preživeo atentat u Ukrajini upravo zahvaljujući njoj. Tada je zapucala iz pištolja na likvidatore i omela ih da mu zadaju smrtonosan hitac.

Ovo nije bilo prvi put da se Tamara Zvicer našala “usred vatre”.

Na nju je pucano 23. maja 2016. godine kada je, dok je vozila automobil volksvagen “golf” sive boje u naselju Dobrota u Kotoru, audi crne boje podgoričkih registracija, najpre pokušao da prepreči put, a onda je iz njega otvorena je vatra. Metak je pogodio automobil u kome su bile Tamara Zvicer i njena maloljetna kćerka.

U ovom napadu one nisu bile povrijeđene. Posle tri godine od tog događaja za ovaj napad podnijeta je krivična prijava protiv Jovana Vukotića, šefa rivalskog “škaljarskog klana”, ali je on negirao bilo kakvu vezu sa ovim događajem.

Izvor: Nova.rs