Dritan Abazović u Sarajevu: Iza nacionalizma uvijek stoje kriminal i korupcija

0
632
blank
Foto: Vlada Crne Gore

Usvojena Rezolucija o Srebrenici za mene je civilizacijska stvar, a onda kada takva pitanja ne budu izazvala polemiku znaćemo da je društvo konačno iskoračilo naprijed”, naveo je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi koji se danas održava u Sarajevu u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta.

Govoreći na temu “Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida”, Abazović je naglasio da je Crna Gora svoje rekla u slučaju genocida u Srebrenici, kroz usvajanje Deklaracije i Rezolucije, 2009. i 2021. godine, i naveo kao pozitivan primjer smjenu ministra, navodeći da zbog poricanja genocida u Srebrenici nikad nije smijenjen nijedan visoki funkcioner u regionu, uključujući BiH.

Abazović je kazao da je usvajanje Rezolucije pratilo puno propagande i da ona nije uperena protiv srpskog naroda, što je jasno naglašeno u jednom članu.

blank
Foto: Vlada Crne Gore

“Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u regionu, potpredsjednik Abazović je naglasio da Balkan još nije iskoračio iz 1990-tih i politike nacionalizma, koja je obilježila taj period. U tom smislu, Abazović je naveo da ako želimo da budemo dio Evropske unije moramo iskoračiti i napraviti otklon od tema koje izazivaju podjele i posvetiti se ekonomskom oporavku i borbi protiv korupcije, kao glavnim problemima u ovom regionu”, saopšteno je iz Vlade.

“Umjesto prošlosti, posvetimo se izgradnji bolje budućnosti”, zaključio je Abazović.

Izvor: Portal RTCG