Glumac u politici: Skandalozne i opasne poruke Lazara Ristovskog u Banjoj Luci

0
1315

Srbijanski glumac Lazar Ristovski održao je jučer govor na početku svečane akademije u banjalučkoj dvorani Borik, povodom “dana RS-a”, te tom prilikom iznio niz poruka o “potrebi ujedinjena RS-a i Srbije”.

Poručio je, između ostalog, kako je Srbija Republici Srpskoj majka, ali i stariji brat, te kako su Srbi u BiH “ugrožena kategorija“.

“Zato moraju u sigurnu kuću, a sigurna kuća za Srbe iz RS-a je Srbija”, kazao je Ristovski.

Istakao je i kako su za vrijeme Tita narodi morali da se vole “jer je partija to naredila”.

Ristovski je govorio i o dešavanjima 1918. godine, zatim o atentatu koji je počinio Gavrilo Princip, te upitao “da li je Principova žrtva bila uzaludna”.

“Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i RS ne spoje u jedno. Zar je to toliko teško reći i učiniti? Kome to može toliko da smeta? Nekada su se ljubavne poruke pisale na tarabama, a danas na društvenim mrežama. Kada dođemo kući, zato pišimo poruku koja neće značiti ništa nego samo ljubav, a to je ‘Srpska je zaljubljena u Srbiju, Srbija voli Srpsku’, kazao je Ristovski.

Poručio je kako “Srbi iz RS-a i Srbije treba da žive u jednoj državi” i da “ne treba izmišljati razloge da narod podijeljen imaginarnom granicom ne živi zajedno”.

“Naše dvije kuće treba da se spoje u jedno domaćinstvo koje se neće zvati protokol o specijalnim vezama”, dodao je Ristovski.