Ibrahimović posjetio udruženje Majke enklave Srebrenice i Žepe

0
129
blank
Foto: bscg.me

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je udruženje “Majke enklave Srebrenice i Žepe”. Tokom razgovara, Ibrahimović je poručio “da je naša zajednička misija borba za istinu, pravdu i pomirenje”, saopćeno je iz te partije.

“Susret sa ovim divnim, hrabrim i ponosnim majkama prilika je da se prisjetimo istinskih ljudskih vrijednosti, ali i da ukažemo na opasnosti retrogradnih ideologija koje su u prošlosti generisale nezapamćena stradanja i patnje”, kazao je Ibrahimović.

On je istakao da su se zajednički saglasili “da je naša zajednička misija borba za istinu,pravdu i pomirenje”.

“Ali ne na osnovama zaborava i relativizacije zločina i genocida, već ne osnovama njegovanja univerzalne kulture sjećanja na genocid kao mehanizma prevencije – da se nikad i nikome se ponovi Srebrenica”, poručio je Ibrahimović.

On je ponovo izrazio razočarenje činjenicom da su dva zvaničnika Vlade Crne Gore prisustvovala proslavi neustavnog “praznika” u Banjaluci i time pokazali nepoštovanje prema državi BiH, njenim institucijama i žrtvama genocida u Srebrenici i ostalih zločina počinjenih u BiH.