Konaković otišao kod Dodika u Laktaše: Razgovori o budžetu i Vijeću ministara

0
155
blank

Tokom večerašnje utakmice ABA lige između Igokee i MZT-a koja se igrala u Laktašima, Milorad Dodik (SNSD), predsjednik Rs-a družio se sa Elmedinom Konakovićem, predsjednikom NiP-a.

Inače, obojica su poznati kao veliki ljubitelji košarke.

˝Razgovarali smo i o brzom formiranju Vijeća ministara BiH i da se što prije usvoje strateški dokumenti, kao što je budžet za slijedeću godinu˝, naveo je Dodik u opisu fotografije.

Da li su košarkaške utakmice poligoni za političke dogovore? Sudeći prema ovakvim susretima i javnim objavama, očigledno da jesu. Dženan Selimbegović (SDA) komentirao je ovu situaciju slijedećim riječima:˝Banja Luka večeras! Opušteno uz osmijehe! Navija se za Igokeu! Ne postoji dno koji oni ne mogu dotaći˝.

blank

Konaković objasnio zašto je išao kod Dodika

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku nakon što je sinoć sa Miloradom Dodikom pratio utakmicu ABA lige te su razgovarali i o uspostavi vlasti.

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plaće, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro”, objavio je na svojoj Facebook stranici Konaković.

Istakao je da smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uvjete života svima u Bosni i Hercegovini.

“Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise. Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad nauštrb domovine. Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata”, objavio je Konaković.

Izvor: Faktor.ba/Stav.ba