Kosovska policija pozvala Albance da ignorišu pozive za “Marš na sjever”

0
276
blank

U jeku pojačanih tenzija na sjeveru Kosova, uslijed sukoba Srba i pripadnika KFOR-a početkom ove sedmice, od srijede se na društvenim mrežama na albanskom širi i navodni poziv građanima za “marš na sjever“.

Kosovska policija danas je pozvala građane da ovakve pozive ignorišu, navodeći da su u potpunosti sposobni da obezbijede sigurnost za sve građane.

Iz policije kažu da su upoznati sa navodima koji su se našli na više društvenih mreža.

“Od raznih pojedinaca i profila kruže objave u kojima se pozivaju albanski građani da učestvuju u navodnom masovnom protestu danas u 12 satu u Južnoj Mitrovici navodno sa namjerom za marširanje na sjever zemlje“, navode iz KP-a.

Pojasnili su da je procjena bezbjednosnih institucija da se zapravo radi o sumnjivim profilima i “zlonamjernim objavama“,”„na štetu sopstvenih građana i interesa Kosova“.

Shodno tome, oni su pozvali građane da ostanu mirni i da ne nasjedaju na navodne organizacije nepoznatih osoba, prenosi Kossev.

Ujedno poručuju građanima da prepuste bezbjednosnim institucijama da se “izbore sa situacijom profesionalno“.

“Garantujemo građanima da su institucije Kosova generalno, a posebno Kosovska policija – potpuno sposobne i posvećene da garantuju bezbjednost, red i mir za sve građane bez razlike“, naveli su.

Naglasili su da cijene saradnju i podršku građana u održavanju mira i stabilnosti.

Podsjetimo, jučer su prištinski mediji izvještavali da je jedan albanski reper također uputio poziv građanima da se priključe protestu, navodeći da je “spreman za borbu od Tirane do Kosova“.

Za razliku od policije koja navodi da je riječ o protestu sa namjerom “za marširanje na sjever zemlje“ ova osoba je za danas u 12.00 pozvala građane uz poruku “marširajmo za sjever“.

Izvor: N1/KoSSev