Kosovski autobus sletio s autoputa kod Slavonskog Broda, poginulo deset osoba

0
750
blank
Screenshot/YouTube

U slijetanju autobusa kosovskih oznaka na autoputu A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo je najmanje deset osoba dok je njih 45 ozlijeđeno, izvijestila je hrvatska policija.

“Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu”, rekao je Damir Brezić, portparol policije Brodsko-posavske županije.

Također, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom, nego o kosovskom autobusu.

“Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u saobraćajnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje ljekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku uviđaja”, objavila je policija u 9 sati.

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa kosovskih oznaka.

U nesreći je najmanje 10 osoba smrtno stradalo dok je više desetaka osoba zadobilo tjelesne povrede, javila je policija koja uviđajem utvrđuje okolnosti pod kojim se dogodila saobraćajna nesreća.

Autobus je vozio na liniji Franfkurt-Priština, a u njemu je bilo oko 60 osoba.

O nesreći se na Twitteru oglasio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

“S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboku sućut i suosjećanje. Nadamo se da će se ozlijeđeni putnici oporaviti. Zbog strašne nesreće razgovarao sam s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Ministar Beroš i ravnatelj civilne zaštite Trut krenuli su prema Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene skrbi ozlijeđenim putnicima”, napisao je Plenković na Twitteru.