Kurti: Ubistvo Olivera Ivanovića bilo je i pucanj u politički pluralizam Srba

0
383
blank

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je u video poruci na srpskom da je pucanj u lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića bio pucanj ne samo u njega, već i u politički pluralizam među Srbima.

“Oliver Ivanović je bio osoba koja je bila posvećena borbi za interesime svoje zajednice i grada. Činio je to tako što je bio otvoren, iskren, uvek oštar po pitanjima od značaja, ali se isto tako ophodio sa poštovanjem čak i prema onima sa kojima se nije slagao“, poručio je Kurti.

On je dodao da želi da sjećanje na Ivanovića živi, kao sjećanje na čovjeka koji je radio za održivu budućnost i multietničko Kosovo.

“Kosovo će biti posvećeno tome da bude multikulturalno i multietičko društvo u kojem se ljudi osjećaju bezbjedno, mogu da govore šta misle i da se ophode jedni prema drugima sa poštovanjem čak i ako se ne slažu. Na ovaj način ćemo svi očuvati sjećanje na Olivera Ivanovića“, poručio je Kurti.

On je rekao da svi oni koji počine zločin na Kosovu treba da budu privedeni pravdi i da žali zbog toga što počinioci i nalogodavci ubistva Ivanovića još nisu privedeni pravdi.

Izvor: FoNet