Likvidiran političar: Astrit Ademaj ubijen sinoć u Peći

0
478
blank
Foto: Facebook/Partia Demokratike e Kosovës - Pejë

Kandidat Demokratske partije Kosova, za gradonačelnika Peći, Astrit Ademaj, ubijen je sinoć oko 20.20 sati u pucnjavi na Kosovu, javljaju kosovski mediji.

Astrit Ademaj ubijen je skupa s bivšim kandidatom DPK za gradonačelnika Dečana Belrandom Kadrijajem.

Slučaj se dogodio u baru ispred Ekonomske škole u Peći, piše kosovski “Koha ditore”.

Navode da je do ubistva došlo u jednom lokalu u Peći i da je nakon verbalnog sukoba uslijedilo pucanje. Izvori medija na albanskom navode da je došlo do međusobnog oružanog obračuna i da su žrtve pucale jedna na drugu. Policija je na licu mjesta zatekla dva vatrena oružja.

Brat Astrita Ademaja, Avni Ademaj, također je povređen, piše “Reporteri”.

Dežurni ljekar u bolnici u Peći Sadri Beriša iznio je detalje o slučaju.

“Pacijenti su dovedeni bez znakova života, dva su bila bez znakova života, dok je jednom povrijeđena šaka i on je van životne opasnosti. Naime, polomljen mu je prst. Ne znamo da li su umrli na licu mjesta ili usput, ali su bez znakova života dovedeni u Urgentni centar u bolnici u Peći “, objasnio je Beriša.

Ademaj je prije mjesec dana imenovan za kandidata Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je osnivač Hašim Tači za gradonačelnika Peći.

Ademaj je bio generalni sekretar Univerziteta u Peći “Hadži Zeka”, dok je bio kandidat za doktorat Univerziteta u Sarajevu iz oblasti sigurnosnih nauka.

Samo dva sata prije tragedije Astrit Ademaj objavio je video na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

U tom videu, Ademaj je agitovao na stanovnike Peći da mu poklone povjerenje na narednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine.