Na Kosovu uhapšena još jedna osoba osumnjičena za ubistvo Olivera Ivanovića

0
395
blank

Kosovska policija je po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo sinoć uhapsila lice inicijala M.M, srpske nacionalnosti, osumnjičeno za ubistvo Olivera Ivanovića.

Specijalno tužilaštvo je saopćilo da je okrivljeni M.M., osumnjičen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, aktivno učestvovao u izvršenju krivičnog dela “Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, vezano za krivično delo “Teško ubistvo“ za ubistvo Olivera Ivanovića, zajedno sa ostalim optuženim N.S., M.R., R.B. i S.A., kojima je suđenje u toku u Osnovnom sudu u Prištini.

U saopćenju se navodi da je isto lice od početka 2019. godine bio nedostupan organima tužilaštva, iako je na snazi bio nalog za hapšenje, a 19. 10. 2022. godine, u večernjim satima, uhapšen je od strane Kosovske policije.

Prema uhapšenom će biti nastavljeni postupci po Zakoniku o krivičnom postupku i u zakonskim rokovima biće podnet zahtev za određivanje mjere pritvora, kako bi se krivični postupak mogao nesmetano nastaviti.

Oliver Ivanović, lidera Građanske inicijative sloboda, demokratija, pravda, ubijen je u atentatu izvedenom 16. januara 2018. oko 8 časova ujutru na ulazu u zgradu njegove stranke i na njega je pucano šest puta od strane nepoznate osobe iz vozila u pokretu, sa kog su bile skinute registarske tablice.

Optužnicom koja je podignuta decembra 2019. godine, okrivljeni su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Žarko Jovanović i Rade Basara, za saučesništvo u pripremi ubistva ili za prikrivanje dokaza nakon ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative sloboda, demokratija, pravda (GI SDP). Lica koja su direktno izvršila ubistvo ne nalaze se pred sudom jer je njihov identitet i dalje nepoznat.

Optuženi policajci Rade Basara i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić nalaze se u kućnom pritvoru, dok ostalih troje optuženih imaju obavezu javljanja u policijsku stanicu.

​​​​​​​Optuženi se terete da su bili dio organizovane grupe koja je delovala od 2014. do 2018. godine i da su odgovorni za krivično djelo teško ubistvo Olivera Ivanovića.

Izvor: Anadolija