Nedžad Latić policiji zvanično (još) nije prijavio napad

0
762
blank
Foto: Facebook

Nedžad Latić, urednik portala “The Bosnia Times”, još nije zvanično policiji prijavio napad koji je jučer doživio u sarajevskom naselju Otoka.

Ovo je za Faktor potvrdila i Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS, koje je istakla kako je Trećoj policijskoj upravi prijavljen samo događaj na Otoci.

blank
Foto: Avaz

POVEZANI TEKST – Zukorlićevci pretukli Latića

“Povrijeđeni je jučer pozvao policiju i obavijestio je da je napadnut te da je na putu prema Zavodu za hitnu pomoć. Policijska patrola se uputila tamo i obavila razgovor sa njim nakon čega je on upućen na KUM, odnosno Maksilofacijalnu hirurgiju gdje su mu konstatovane lakše povrede. Međutim, oštećeni još nije došao u policiju kako bi zvanično podnio prijavu za počinjeno krivično djelo nanošenja lakše tjelesne povrede po kojoj bi policija trebala poduzeti određene mjere i radnje”, kazala nam je Kuldija.

Latić je, kako je sam kazao, napadnut dok se poslije obavljenog namaza vraćao kući. Kako je ispričao, tada je primijetio da ga prati jedna osoba koju je poznavao odranije iz viđenja i koja je klanjala u istoj džamiji. Ta osoba ga je udarila po glavi te mu naniijela lakše povrede.