Novi veliki protesti opozicije u Banjoj Luci, hiljade građana skandira “Mile lopove”

0
321
blank

Drugi po redu veliki protesti opozicije u RS-u nakon Općih izbora večeras se održavaju u centru Banje Luke. Hiljade građana uz lidere opozicije skandira protiv SNSD-a i njegovog predsjednika Milorada Dodika.

Iz Parka Mladen Stojanović u Banjoj Luci, gdje je bilo mjesto okupljanja, građani su u dugoj koloni krenuli prema Trgu Krajine, gdje će im se obratiti Jelena Trivić i još devet lidera opozicije.

Na čelu kolone je transparent “Neće ti proći”.

Šetnja i skup protiče mirno, a i organizatori su prije polaska upozorili okupljene da se mirno i dostojanstveno bore protiv izbornih krađa i prevara.

Lideri opozicije traže novo brojanje glasova na izborima za predsjednika entiteta RS jer tvrde da je njihova kandidatkinja Jelena Trivić brutalno pokradena. S druge strane, Dodik kaže da je “čisto pobijedio”.

“Nećete nas pokrasti ovaj put. Mi tražimo da ponovo brojimo glasove, ali oni ne smiju, jer znaju šta je u vrećama”, poručio je zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović.

Među opozicionarima na protestima su Mirko Šarović, Branislav Borenović, Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i drugi.

Na Trgu Krajine večeras su se mogle vidjeti slike osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, zastava Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, kao i zastave Repulike Srbije.