Ponovo napeto u Kosovskoj Mitrovici: Dvije detonacije u Bošnjačkoj mahali i Mikronaselju

0
133
blank
Foto: KoSSev

Bar dvije detonacije zabilježene su večeras u multietničkim dijelovima sjeverne Kosovske Mitrovice.

Nema štete niti povrijeđenih, a pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sjever.

“Jedna detonacija u Bošnjačkoj, jedna u Mikronaselju. Ne radi se o ručnim bombama, već pretpostavljamo o šok bombama, one nemaju razarajuću moć. Nema štete, nema povrijeđenih što je nabitnije”, kazao je za Radio Kontakt Plus zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti, objavio je Kontakt radio.

Dodao je da je istraga u toku.

Kako izvještava KoSSev sa mjesta događaja, pripadnici Kosovske policije izašli su na teren, a na samoj raskrsnici u Bošnjačkoj mahali je i jedno vozilo karabinjera.

Nekoliko desetaka mještana također se okupilo, navodeći da ih je detonacija uznemirila. Više mještana je za KoSSev kazalo da je pirotehničko sredstvo bačeno iz vozila u pokretu koje se potom uputilo ka sjevernom dijelu grada, te da je pričinjena manja šteta na jednom parkiranom automobilu.

Na sjeveru Kosova su se i jučer čule sirene za uzbunu. Mediji su objavili da se u centru okupilo nekoliko stotina Srba koji su protestovali zbog namjere članova općinske izborne komisije da u pratnji policije uđu u zgradu Općine.

Sirene su se čule i u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Izvor: Radio Kontakt Plus/Kossev