Predloženo da Milorad Dodik dobije zlatni grb Srebrenice, Bošnjaci napustili sjednicu

0
939
blank
Foto: Arhiv/Klix.ba

Tematska sjednica Skupštine Opštine Srebrenica održana je danas, a na dnevnom redu bili su izvještaj Komisije za nagrade i priznanja, prijedlog Odluke o dodjeli nagrada i priznanja Opštine Srebrenica za 2017. godinu, kao i prijedlog Odluke o proglašenju počasnog građanina te opštine.

Opštnski načelnik Mladen Grujičić je predložio da se sa dnevnog reda skine prijedlog Odluke o proglašenju počasnog građanina Opštne Srebrenica, te je nakon glasanja odbornika ta tačka skinuta sa dnevnog reda.

Najveću raspravu je izazvao izvještaj Komisije za nagrade i priznanja kojim je predloženo da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dodjeli plaketa sa zlatnim grbom Opštine Srebrenica, a zbog tog prijedloga su bošnjački odbornici napustili sjednicu.

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković je pozvao načelnika Grujičića da povuče prijedlog o dodjeli nagrade predsjedniku RS-a, a nakon što taj prijedlog nije usvojen bošnjački odbornici su napustili sjednicu.

Sjednica je nastavljena i srpski odbornici su odlučili da zlatna plaketa bude dodijeljena predsjednik RS-a Miloradu Dodiku.

Tematska sjednica održana je povodom obilježavanja 11. marta – Dana Opštine i dodjele opštinskih nagrada i priznanja.