Sanela Prašović-Gadžo objavila dokumentarni film “Snaga je u istini i pravdi”

0
2646
blank

Novinarka Sanela Prašović-Gadžo večeras je objavila dugo najavljivani dokumentarni film kojim proziva funkcionere Stranke demokratske akcije da su se povezali kako bi pogodovali “najmoćnijem od njih” i dogovorili izgradnju benzinske pumpe usred stambenog naselja uprkos negodovanju građana.

Film nazvan “Snaga je u istini i pravdi” inspirisan je vlastitom borbom novinarke Prašović-Gadžo čija se parcela u sarajevskom naselju Švrakino Selo nalazi u blizini sporne benzinske pumpe, o čemu je Klix.ba ranije pisao.

U filmu je razgovarala sa načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem, direktorom Zavoda za planiranje KS Hamdijom Efendićem, gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i drugim sagovornicima, tražeći odgovore na svoja pitanja i žestoko ih optužujući za nepravilnosti i kriminalne radnje.

U najavi premijere filma Sanela je poručila: “Ovo nije dokumentarac samo o benzinskoj pumpi. Ovo je priča o našim životima, o korupciji, političkim dogovorima, mafijaškim metodama zastrašivanja onih koji se usprotive…”.

Kazala je da govori u svoje i ime svojih 154 komšija koji se protive gradnji pumpe u neposrednoj blizini naselja.

U međuvremenu prijedlog izmjena regulacionog plana Švrakino Selo-Aneks nije prošao na javnoj raspravi te je, kako saznaje Klix.ba, Hifa odustala od gradnje benzinske pumpe.