Stravičan zločin pred porodilištem u Prištini: Ubio bivšu suprugu u 41. sedmici trudnoće

0
188
blank
Foto: KosovaPress

Kosovo je od sinoć u šoku. Bivši suprug ubio je 35-godišnju ženu u njenim posljednjim danima trudnoće, u dvorištu Kliničko-univerzitetskog centra, ispred Ginekološke klinike u Prištini.

Ona je izašla s ginekološkog odjela u bolničko dvorište kako bi sebi nešto kupila u obližnjoj prodavnici. Muškarac je sjedio ispred porodilišta i čekao je. Nesretna žena bila je u 41. sedmici trudnoće.

Savjetnica ministrice pravosuđa Albulene Haxhiu, piše prištinski Koha.net, potvrdila je da je muškarac imao zabranu približavanja supruzi, koja mu je izrečena na Osnovnom sudu u Uroševcu zbog nasilja u porodici. Još traje potraga za osumnjičenim i za njim je raspisana potjernica.

Mirushje Lohaj, sestra ubijene trudnice, govorila je za KosovaPress o trenutak kada je čula vijest da je 35-godišnju ženu ubio njen bivši muž ispred Klinike Ginekologija gdje je očekivala da rodi svoje prvo dijete.

“Za slučaj sam saznala u vijestima, druga sestra je udata u Sloveniji i zvala me. Rekla mi je: “Oh, sestro, ovo je slučaj kao i naša sestra”. Rekla sam ne, ne, ne. Odmah sam pozvala muža i krenuli smo prema bolnici”, priča Mirushja kroz suze.

Rekla je da je policija bila upoznata kao i socijalna služba sa sestrinim slučajem, jer je četiri mjeseca bila razdvojena od supruga.
Mirushja je rekla da su svekrva žrtve i majka osumnjičenog sa svojom kćerkom pokušale da pomire razvedeni par.

Prema riječima očevidaca, čovjek je prišao i upucao je. Iako je odmah pala na zemlju, muškarac je nastavio da puca u nju.

Izvor: KosovaPress/Koha.net