Suzavac i šok bombe u Zvečanu: Kosovska policija ušla u zgradu opštine

0
214
blank
Foto: Kosovo Online

Pripadnici Kosovske policije ušli su u zgradu opštine Zvečan, nakon suzavca i šok bombi.

Na ulici je ogromna količina dima od suzavca i šok bombi, javlja RTS.

Koškanje je krenulo kada je policija pozvala građane da se udalje od zgrade, što su odbili. Bačeno je nekoliko šok bombi i suzavac, navodi za N1 Ana Marija Ivković iz Kontakt plus radija.

Oklopna vozila i specijalne jedinice policije nalaze se ispred zgrade opštine.

Pripadnici Kosovske policije okružili su ranije danas prije podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu.

blank
Foto: Zeri.info

Ispred zgrade opštine Zvečan okupili su se ljudi i kako je ranije javila reporterka Kontakt plus radija Ana Marija Ivković – svojim tijelima zatvorili ulaz. U jednom trenutku došlo je do koškanja sa policijom.

U saopćenju policije, navodi se da u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, policija preduzima mjere obezbjeđenja, održavanja reda i javne bezbjednosti, prensi Kosovo Online.

“Kosovska policija, prema zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, preduzima policijske radnje i ovlašćenja u pružanju bezbednosti, održavanju reda i javne bezbednosti, kao i mjere u cilju sprečavanja pojavljivanja bezbjednosnih rizika. Po službenoj dužnosti, Kosovska policija danas pomaže gradonačelnicima sjevernih opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, da ostvare svoje pravo na rad u zvaničnim zgradama odgovarajućih opština”, navedeno je na Facebook stranici Kosovske policije.

Na snimcima koji kurže na drušvenim mrežama vidi se zapaljeno vozilo kosovske policije.

blank
Screenshot/Tanjug Video