Svjedok napada na Kosovu: Maskirana osoba je izašla ispred autobusa i počela pucati

0
478
blank
Foto: Gazeta Express

Jedan od svjedoka koji je bio u autobusu sa Kosova u trenutku napada sinoć je ispričao kako se pucnjava dogodila.

“Sjedili smo u autobusu. Pred autobusom je izašla maskirana osoba i počela je da puca na nas. Sve se dogodilo vrlo brzo”, rekao je muškarac, koji je sjedio na prvim sjedištima autobusa, a prenijela je Gazzeta press.

Generalni direktor policije Samedin Mehmetaj je za medije kazao da je riječ o jezivom zločinu koji je potresao cijelu zemlju. On je rekao da trenutno postoje dva ili tri traga na kojima se radi kako bi počinilac bio otkriven.

Međutim, zamjenik komandanta kosovske policije u Peći Veton Elšani je rekao da nema razloga vjerovati u to da je riječ o teorističkom aktu, a pretpostavlja da je krivac jedna osoba.

blank

Profesorica Merita Cula je za Gazeta Express, kroz suze i drhteći opisala svoju učenicu koja je sinoć ubijena u Glođanu.

Ona je za 17-godišnjakinju rekla da je odlična učenica, a naglasila je kako nisu mogli povjerovati u to što se dogodilo kada su pročitali u vijestima.

Dvoje srednjoškolaca i vozača autobusa ubio je nepoznati, maskirani muškarac, za kojim se još traga., a kako pišu mediji u Srbiji, riječ je o osveti muškarca koji je bio izbačen iz autobusa.

Vozač autobusa je preminuo na mjestu događaja, dok su učenik i učenica (17 i 18 godina) preminuli na putu prema bolnici u Peći.