Tutinac učestvovao u saobraćajnoj nesreći na Ilidži, poginuo motociklista

0
1020
blank
Foto: klix.ba

Na Ilidži pored Sarajeva, sinoć oko 20 sati, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Alden Salispahić, 24-godišnjak iz Sarajeva.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, “došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “BMW”-7, kojim je upravljao vozač A.Dž., rođen 1971. u Tutinu, nastanjen u Sarajevu i neregistrovanog motocikla marke “Yamaha”-1000, bez reg. oznaka, kojim je prije sticanja prava na upravljanje vozilima “A” kategorije, upravljalo lice S.A., rođen 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon saobraćajne nezgode, motocikilista S.A. je izgubio kontrolu nad upravljačem motocikla, istim skrenuo u lijevu stranu van kolovoza i udario u parkirano putničko motorno vozilo marke Mercedes-C25 i u parkirano teretno motorno vozilo marke “Iveco”. Od zadobijenih povreda, na licu mjesta saobraćajne nezgode, smrtno je stradalo lice S.A.”.

Tri i po sata nakon udesa, uhapšen je vozač BMW-a “zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”.