U izlijetanju autobusa s autoputa poginulo najmanje 12 putnika, 19 teže povrijeđenih

0
658
blank
Foto: Pixsell/Matija Habljak

Najmanje 12 osoba je stradalo – 11 na licu mjesta, a još jedna je preminula u bolnici kada je autobus poljskih registarskih oznaka sletio s autoputa u Hrvatskoj. Povrijeđeni su zbrinuti u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu i u tri zagrebačke bolnice, a među njima 19 ima teže, a 13 lakše povrede.

Nesreća se desila pet sati poslije ponoći na autoputu Zagreb – Goričan, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina.

Autobus poljskih registarskih oznaka je izletio sa saobraćajnice te je tom prilikom, kako je objavio Jutarnji list, poginulo najmanje 11 putnika, a 34 su povrijeđena.

Strahuje se da ovo nisu konačni brojevi. Još nema zvaničnih informacija o uzrocima nesreće, ali pojedini navode da je vozač zaspao tokom vožnje.

Na mjestu nesreće su policija, koja vrši uviđaj, Hitna pomoć i vatrogasci. Angažovane su službe iz Zagrebačke i Varaždinske županije.

Hrvatski autoklub (HAK) je objavio da se između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba vozi uz ograničenje od 40 kilometara na sat.