U Sjevenoj Mitrovici otkrivene tri laboratorije za drogu, uhapšena dvojica Srba

0
294
blank

U današnjoj akciji Kosovske policije protiv proizvodnje i trgovine narkoticima u sjevernom delu Kosovske Mitrovice otkrivene su tri laboratorije i uhapšene dvije osobe, Kosovska policija izašla je sa novim informacijama.

KP saopćila je ovog popodneva da je u toku operacija u vezi sa narkoticima u regionu Mitrovica Sjever.

Kako su se uverili novinari na licu mjesta, dio akcije sprovodio se u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, odnosno u objektu koji se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda, tj. nedaleko od Pritvornog centra u ovom gradu.

U blizini ove lokacije postavljena je žuta policijska traka i civilima nije bilo dozvoljeno da prođu, piše KoSSev.

Potom je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Svecla, potvrdio da je identifikovana i uništena laboratorija za proizvodnju droge, te da je vlasnik uhapšen.

“Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog mjeseca napala kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat“, naveo je Svecla.

Ovaj ministar tvrdi da je riječ o “kriminalnim strukturama koje agilno štite Vučić i Petković“.

U međuvremenu se sa novim saopćenjem oglasila Kosovska policija navodeći da su u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zapravo otkrivene tri laboratorije i da su uhapšene dvije osobe.

Ponovili su da je operaciju sprovela Uprava za istraživanje trgovine narkoticima, uz podršku drugih jedinica, ponovo bez preciziranja i kojih.

Iz policije preciziraju da je akcija kodnog naziva “Mač“ izvršena na tri lokacije.

“Tokom sprovođenja ove akcije protiv droga otkrivene su tri laboratorije: dve laboratorije sa oko 1.200 narkotičnih biljaka, kao i treća laboratorija (bez biljaka) sa sofisticiranom opremom za gajenje bilja u njoj“, navodi se u saopćenju.

Ujedno preciziraju da su policijske jedinice do sada uspjele da uhapse dvojicu Srba, te su najavili da će sve ostale policijske radnje u postupku biti preduzete u koordinaciji sa pravosudnim organima.

Policija poručuje da su njihovi službenici posvećeni borbi protiv svih kriminalnih aktivnost, te da će posebno da vode “beskompromisnu borbu protiv osoba ili kriminalnih grupa koje se bave zloupotrebom, posedovanjem, uzgojem ili trgovinom opojnih supstanci“.

Izvor: KoSSev Portal