Ukrajinski političar se ponovo javio: Vrijeme je da podržimo Kosovo, čak i vojno ako treba

0
751
blank
Screenshot

Poslanik u parlamentu Ukrajine Aleksij Gončarenko izjavio je da se skupština još nije sastala da bi raspravljala o nacrtu rezolucije u vezi sa nezavisnošću Kosova.

Kako prenosi Klan Kosova, on je u toj rezoluciji pozvao da se prizna nezavisnost Kosova. Poslanik partije Evropska solidarnost, stranke bivšeg predsjednika Petra Porošenka, kaže da u principu njegova ideja nailazi na podršku i da je jedna od javnih tema o kojima se najviše razgovara u Ukrajini.

“Prije 24. februara neki su govorili da ako Ukrajina prihvati Kosovo, onda Rusija može da opravda ono što se dešavalo na Krimu i Donbasu.

Ali poslije 24. februara cio svijet je već shvatio da je to samo invazija na Ukrajinu, a ne prava volja naroda. Mislim da je došlo vrijeme da Ukrajina prizna Kosovo“, rekao je Gončarenko.

On je rekao da Ukrajina treba da podrži Kosovo, možda čak i vojno ako treba, a da je zbog toga dobio i pretnje Srba.

“Ali još nije kasno za mene, Rusi su do sada planirali da me ubiju dva puta, a jednom da me kidnapuju. Dakle, ove pretnje jednostavno nisu ništa”, rekao je Gončarenko.

Gončarenko dodaje da poređenje slučaja proglašenja nezavisnosti Kosova od strane Moskve služi da bi opravdala “okupaciju ukrajinskih teritorija”.

“Generalno, Srbija se ponaša kao Putinovo oruđe, tako da ovo nije velika stvar. Cio svijet uviđa i vidi da se na našu zemlju dešava jasna invazija, čiji je dio okupiran i tamo se vrši genocid. Dakle, situacija u našoj zemlji nije ista kao na Kosovu”, dodao je poslanik koji je za Klan Kosova govorio iz Odese, gdje živi sa porodicom.

Izvor: Kosovo online/B92