VELIKA AKCIJA PROTIV PROSTITUCIJE U SARAJEVU: Uhapšena i Arnela Ožegović, revolverašica sa Baščaršije

0
1519
blank
Arnela Ožegović je zbog pucnjave hapšena 2014. godine

U policijskoj akciji “Neon” koja se od sinoć zbog pranja novca i organiziranja pružanja seksualnih usluga provodi na području Kantona Sarajevo, osim Selvedina Bulbula i Selme Delić, uhapšena je i Arnela Ožegović, potvrđeno je za Faktor.

Ona se zajedno sa ranije uhapšenim parom sumnjiči da je učestvovala u organiziranju pružanja seksualnih usluga u periodu od 2009. do 2018. godine radi sticanja protupravne imovinske koristi.

To su radili tako što su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

blank
Arnela Ožegović

Sve je organizirano u noćnom klubu “Orlando” na Dobrinji koji je pretresen u ovoj akciji.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Ožegović je i prije u nekoliko navrata privođena zbog različitih krivičnih djela. Prvi put je u medije dospjela u februaru 2014. godine, kada je u kući u Pofalićima pucala iz pištolja. Tom prilikom je hitac koji je ispalila pogodio njenog momka Veldina Šeraka, koji je tada zadobio povrede opasne za život.

blank
Selvedin Bulbul

Protiv nje je tada podignuta optužnica za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Skupa sa svojom sestrom blizankom Arijanom Ožegović hapšena i u oktobru 2014. godine, a sumnjičile su se za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakših povreda.

Sestre Ožegović su privedene nakon tuče i pucnjave u starom dijelu grada, kojom prilikom su povrijeđene četiri djevojke i muškarac.