Xhelal Svecla: Doći će trenutak kada će kosovska policija uhapsiti Radoičića

0
747
blank

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Svecla izjavio je da će doći trenutak kada će Kosovska policija uhapsiti potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića i kada će on odgovarati za, kako je naveo, sva krivična djela za koja je osumnjičen, prenosi Reporteri.

Navodeći da je Vlada Kosova odlučna da jednom zauvijek stabilizuje sjever Kosova, Svecla je rekao “da Radoičić gubi vlast i da za razliku od prethodnog perioda kada je kontrolisao sjever, sada ilegalno ulazi na Kosovo”.

Prema riječima kosovskog ministra, Radoičić će ređe posjećivati Kosovo, jer postoji velika vjerovatnoća da će ga kosovska policija uhvatiti.

“Radoičić se ranije slobodno kretao i imao vlast, sada gubi vlast i mora ilegalno da uđe na Kosovo. Radoičić će ređe dolaziti na Kosovo jer će doći trenutak kada će ga uhapsiti kosovska policija i odgovaraće za sva krivična djela za koja je osumnjičen”, rekao je Svecla za RTK.

Svecla je dodao da na Sjeveru postoje elitne jedinice Kosovske policije.

U međuvremenu, za policajce iz srpske zajednice koji su bili na skupu tamošnjih političkih partija, ministar Svecla je izjavio da se time bavi Policijski inspektorat Kosova i izrazio je uvjerenje da će ih suspendovati sa dužnosti.

Izvor: Kosovo Online