AKADEMIJA IUNP: Usamu sklonili sa fotografija, ali zato njihova leđa “čuva” predsjednik SDP

0
1772
blank
Foto: Instagram/elf_zu

Svečanom akademijom i dodjelom diploma svršenim studentima osnovnih i master studija danas je u Novom Pazaru obilježen Dan Internacionalnog univerziteta i jubilej 20 godina njegovog osnivanja.

Svečanoj akademiji prisustvovale su visoke zvanice, predstavnici kabineta predsjednika Republike Srbije, predstavnici Vlade i ministarstava, predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, predstavnici ambasada, akademici, predstavnici obrazovnih institucija iz zemlje i zemalja u regionu, predstavnici gradova i opština, predstavnici političkog, javnog i kulturnog života.

Međutim, ono što je čudno jeste više nego očigledno uklanjanje lidera Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića i ljudi iz vrha ove stranke na fotografijama koje je Elma Elfić, predsjednica Univerziteta, objavila na svom Instagram nalogu.

S druge strane, upadljivo je vidljivo prisustvo predsjednika Sandžačke demokratske partije (SDP) Nihada Hasanovića, koji je sjedio u drugom redu, odmah iza Elme Elfić i muftije Mevludina ef. Dudića.

Na akademiji je proučena Fatiha i emitovana video biografija u čast, rahmetli muftije, Muamera Zukorlića, osnivača Univerziteta u Novom Pazaru.

Prisutnima su se obratili rektor prof. dr. Suad Bećirović, predsjednica Univerziteta i pomoćnica ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr. Elma Elfić, državni sekretar prof. dr. Ivica Radović ispred Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud ef. Dudić, akademik Refik Šećibović i predsjednica Studentskog parlamenta Nikolina Milunović.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice zaposlenima koji su svoj radni vijek proveli na Univerzitetu od njegovog osnivanja, kao i zaposlenim koji na ovoj visokoškolskoj ustanovi rade 10 godina.

Izvor: Sandzacke.rs