Akcioni plan zapošljavanja usvojen i u Tutinu

0
815
blank
Foto: radiostoplus.com

Odbornici Skupštine opštine Tutin usvojili su danas Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018. godinu, na osnovu kojeg će lokalna samouprava sa 1, 2 miliona dinara subvencionisati otvaranje 11 radnih mjesta.

Tim dokumentom predviđeno je da isto toliko novca obezbjedi i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pa će subvencija poslodavcima za svako otvoreno radno mjesto iznositi nešto više od 200.000 dinara.

Glasovima većine prisutnih odbornika usvojena je i Odluka o lokalnim komunalnim taksama, koje su ostale na nivou prošlogodišnjih.

blank

Usvojena je i Odluka o autobuskim stajalištima na teritoriji opštine Tutinu, kao i Odluka o Programu korišćenja budžetskih sredstava JKSP “Gradac” za tekuću godinu.

Na današnjoj sjednici verifikovani su mandati dvojici novih odbornika, Enesu Čoloviću iz Sandžačke demokratske partije i Ibrahimu Gusincu uz Stranke demokratske akcije Sandžaka, a Čolović će najavio da će svoje buduće djelovanje u skupštini nastaviti kao samostalni odbornik.

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja imali su primjedbe na netransparentnost programa korišćenja budžetskih sredstava JKSP “Gradac”, kao i na nejasnoće u Rješenjima o ustupanju gradskog građevinskog zemljišta fizičkim licima.