BEZ OBZIRA NA EMANET: Najavljeno izmještanje tijela rah. Zukorlića u harem Altun alem džamije

0
1904
blank

Nakon završene ekshumacije i obdukcije posmrtni ostaci rahmetli Muamera Zukorlića biće pokopani danas sa ikindije namaza u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru, saopćio je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji.

“Na osnovu informacije od strane porodice rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića, da će se danas, 06.05.2022. godine izvršiti ekshumacija i obdukcija, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava vjernike će se nakon obdukcije izvršiti izmještanje i ukop tijela rahmetli muftije u haremu Altun-alem džamije u vremenu poslije ikindije namaza. Po završenom ukopu biće proučena hatme dova”, navodi se u saopćenju Mešihata.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama portala SNews iz izvora bliskih porodici Zukorlić, do promjene odluke je došlo navodno jer je ustanovljeno da nije postojao nikakav emanet oko kopanja u rodnom selu Orlje, a da je te tvrdnje u danu preseljenja saopćila druga supruga Elma Elfić.

“Obdukcija posmrtnih ostatka Muamera Zukorlića biće obavljena na Odjeljenju za sudsku medicinu i patologiju Opšte bolnice u Novom Pazaru, nakon čega će uz prisustvo 3-4 člana pordice biti pokopan u haremu Altun alem džamije”, navode ti izvori.

Ova nezvanična saznanja potvrđena su danas, a informaciju o ukopu tijela rahmetli muftije Muamera Zukorlića u haremu Altun alem džamije potvrdio je i njegov stariji sin Usame.