BNV: Spremni besplatni udžbenici za prvake u nastavi na bosanskom

0
697
blank
Foto: Facebook / BNV

Učenici prvog razreda koji od naredne školske godine nastavu pohađaju na bosanskom jeziku, svoje udžbenike će dobiti na samom početku školske godine i oni će biti besplatni, saopćeno je iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Kako navode iz BNV, izdavačka kuća “Klett” iz Beograda obavijestila je danas Vijeće da su kompleti udžbenika za prvi razred u nastavi na bosanskom jeziku odštampani i da su u procesu pripreme za dostavu Vijeću koje će ih podijeliti školama.

Bošnjačko nacionalno vijeće je, navodi se u saopćenju, za djecu koja ove školske godine upisuju prvi razred u nastavi na bosanskom jeziku obezbijedilo besplatan komplet udžbenika.

“Udžbenici za prvake su donacija Republike Turske koji su odobreni na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a realizaciju ove donacije će sprovoditi Vijeće u saradnji sa kancelarijom Turske razvojne agencije (TIKA) sa sjedištem u Beogradu.

Projekat je dio dugogodišnjeg programa Bošnjačkog nacionalnog vijeća usmerenog na poboljšanje i promovisanje nastave na maternjem jeziku Bošnjaka,”, navodi se u informaciji BNV.